måndag 2 augusti 2021
Tomatsås från Ligurien
›
Ett underbart gott recept på tomatsås om du som jag får en stor mängd tomater. Bara att frysa in och ta upp och använda till pizza, pasta, ...
lördag 19 juni 2021
Faster Mirrans flädersaft
›
I juni blommar flädern som bäst och eftersom jag har en snäll granne Anna, som gärna delar med sig av dessa blommor blir det en sats fläde...
måndag 8 mars 2021
Birgitta Rasmussons klassiska hallongrottor
›
I veckan nåddes vi av beskedet om att landets kakdrottning, Birgitta Rasmusson, gått bort och många är hyllningsorden runt om i medierna. V...
lördag 6 mars 2021
Carbonara med halloumi
›
Den här rätten finns på många sidor med olika små varianter och den är verkligen så god. Jag föredrar den faktiskt före den vanliga carbona...
söndag 10 januari 2021
Grönkålspaj
›
Här kommer ett recept på en paj med huvudingrediensen grönkål. Jag brukar inte använda just grönkål så ofta men hittade det här handskrivna...
fredag 4 december 2020
Saffranssnittar
›
0,5 g saffran (jag använde saffran som dragit i konjak ett par veckor) 100 gram smör rumsvarmt 1 dl socker 2 msk sirap Blanda dessa f...
lördag 21 november 2020
Brynt smörkola med ingefära
›
Hittade ett recept i tidningen Hembakat som vi ville testa och det blev ju jättegott! Mild fin smak av ingefäran, vill du ha mer drag i den...
lördag 14 november 2020
Saffrankoncentrat
›
För att maxa saffranssmaken har jag senaste åren gjort en lag. Såg när Roy Fares gjorde så på nåt tv-program. Så det här hans tips. Bäst är...
torsdag 30 juli 2020
Vinbärssaft
›
I två dagar har vi plockat bär av olika slag, hallon, blåbär, svarta och röda vinbär.. Rensningen går snabbt och är roligare när man är fler...
1 kommentar:
onsdag 24 juni 2020
Melon och fetaostsallad
›
En god sallad med vattenmelon som bas. Passar så bra och är gott till grillat. Eller till buffébordet. 1/2 rödlök skivad 1 /4 citron 1 ...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion