lördag 2 januari 2010

Honungsbakad chevre på vackra späda blad

Ingen beskrivning behövs - gör den! Receptet kommer från Anna Bergenströms bok
Under valnötsträdet
Gör en grön sallad av späda blad.

Gör sedan en vinägersås:
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
lite svartpeppar
2 msk vinäger
1/2 tsk flytande honung
6 msk rapsolja

Låt den stå och dra under tiden getosten är i ugnen.

Sätt på ugnen på 250 grader.

Lägg tjocka skivor av chevre på bakplåtspapper.
Droppa på lite olivolja, strö sedan på färsk timjan.
Ringla på en aning flytande honung.

Sätt in i ugnen 4-5 minuter.

Under tiden blandas vinägersåsen med salladsbladen. Lägg osten ovanpå och strö över hackade valnötter och servera direkt. Mums!

~~ Barbro ~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar