Att rabarbersäsongen är i full gång har kanske ingen missat, jag älskar rabarberpaj men kände att jag ville testa något nytt. Rabarbermuffins blev inspirationen, i miniformat.
Rabarbermuffins (24 minimuffins)
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
250 gram rabarber
Garnering
3 msk strösocker
1,5 tsk kanel
Gör såhär
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med sockret så att det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om så att det blir en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt skivad rabarber, rör om. Vänd ner detta i äggsmeten och tillsätt avslutningsvis mjölken. Vänd om varsamt. Fördela smeten i muffinsformar.
Blanda strösocker och kanel och strö detta över muffinsen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, känn med sticka så att de är torra.
Vad gott det låter med rabarbermuffins!!
SvaraRaderaDet gäller att passa på nu i dessa rabarbertider!!
Kram
Råkar ha rabarber i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med, men att göra muffins går ju fort, så tack för receptet!
SvaraRaderakram
Nu är det verkligen härliga tider för rabarberälskare :)
SvaraRaderaOm man inte vill baka på rabarber kan jag tipsa om en god och kryddig chutney som passar fint till grillat
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/rabarberchutney-perfekt-bade-till.html
eller en söt/syrlig kompott till desserten
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/av-arets-forsta-rabarberskord-blev-det.html
Ha det gott nu i dessa härliga rabarbertider!!