måndag 23 december 2013

Saftig saffranskaka

Jag hade lite saffran kvar och passade på att baka en mjuk kaka som mamma bjudit på. Jag tycker att mjuka saffranskakor lätt kan bli torra men så inte den här. Jag köper alltid saffran på en speciell butik i Stockholm, i lösvikt. Då får du den så där som förr i tiden, i trådar så att du måste mortla den med en sockerbit. Här hittar du den: Det går att handla online också.


1 pkt saffran (låt det helst ligga och dra i 1 msk rom minst 30 minuter)
2 ägg
3 dl socker
200 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner smör, saffran och mjölk.
Till sist de torra blandade ingredienserna.
(Om du blötlagt saffranet måste du ta bort 1 msk mjölk)

Grädda i 175 grader ca 30 minuter

/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar