4 portioner
Sätt valfri pasta på kokning.
Gör under tiden iordning saffranssåsen.
Kallrökt lax efter behag skurna i strimlor
Sås:
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
1 kuvert saffran
1 msk tomatpuré
2 msk hummerfond
1,5 dl vitt matlagningsvin
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde om du föredrar det
färsk basilika
Hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
Bryn i olivolja tillsammans med saffran och tomatpuré.
Tillsätt fond, vin, grädde och koka ihop 5-10 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
(Tillsätt ev lite citronsaft om du vill ha mer syra)
Om såsen känns för lös så red den med lite maizena
Tillsätt färska basilikablad strax innan servering.
/Barbro
Ojoj vad gott det både lät och såg ut att vara! :)
SvaraRadera