Mycket mycket gott!
Äppelpaj:
- 1 ekologiskt ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g smält smör
- 4-5 syrliga svenska äpplen
- Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
- Smör till formen
- Rör samman ägg, strösocker och vatten.
- Rör ner smält smör.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
- Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
- Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Råkräm:
- 1 vaniljstång
- 3 ekologiska äggulor
- 1 dl strösocker
- 6 dl vispgrädde
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
//Sofie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar