För några år sedan bjöd min vän Anna mig på borsch, och jag tyckte att det smakade fantastiskt. Jag fick receptet av henne men har inte lyckats ta mig för att laga denna ryska rödbetssoppa. Det är inte vilken borsch som helst, Annas mormor och morfar är nämligen ryssar, så det här är ett riktigt ryskt recept.
Till 4 personer behövs:
0,5 kyckling (valfritt men rekommenderas för att få en god buljong)
1,5 hönsbuljongtärningar
1 riven morot
1 grovt tärnad paprika (gul eller röd)
1 grovt hackad lök
2 rivna rödbetor
2 msk Heinz ketchup
2 msk äppelcidervinäger
0,5 'skivat' litet vitkålshuvud
2 tomater i klyftor
2 msk chilisås
Crème fraiche till servering
1. Koka kycklingen i 0,5 liter vatten och hönsbuljongtärningarna i 25 minuter. Fräs under tiden morot, lök, paprika och rödbetor i en annan kastrull. Tillsätt sedan ketchupen, lite vatten och äppelcidervinäger. Låt puttra i 10 min.
2. Ta ut kycklingen ur buljongen. Lägg i kålen och låt koka ett par minuter.
3. Tillsätt grönsaksröran och tomaterna. Låt koka i 5 min.
Mums!
/Sofie
Det ser spännande ut, kanske måste testa!
SvaraRadera