fredag 2 september 2011

Det perfekta kladdet

För drygt en vecka sedan hade vi kalas för min dotter som fyllde ett år. Det bjöds på bullar, sirapssnittar, tårtor och... kladdkakemuffins. Som var så goda! Perfekta till och med.



Du behöver:

100 g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
 
Smält smöret och låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.  Vispa ägg och socker pösigt,
tillsätt därefter de torra ingredienserna och slutligen smöret. 
Fördela smeten i ca 15 formar, de ska vara fyllda till 3/4.
Grädda i 10-12 min. De kommer inte att se färdiga ut då, och det är därför de blir
så perfekt kladdiga. 
Ät som muffins till fikat eller servera med grädde/glass som efterrätt.
 
Enjoy!
/Sofie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar