Chokladdröm med kolasås, nötter och god chokladfrosting.
Muffinssmet:
2 ägg (totalt 125 g)
210 g socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 g bakpulver
45 g kakao
115 g vetemjöl
125 g smält smör
20 pecannötter
2 pkt dubbel-Daim
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och vetemjöl.
Sikta ner i äggblandningen och rör om.
3. Tillsätt smöret, lite i taget. Fyll 10 muffinsformar och stick ner 2 pecannötter i varje.
Hacka diamen i bitar och stoppa ner några bitar i varje form. Spara resten till dekoration.
Grädda i 20 minuter och låt dem svalna.
Kolasås:
50 g honung
200 g socker
200 g vispgrädde
60 g smör
1 nypa flingsalt
Värm honung i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt.
Tillsätt grädden försiktigt.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret och saltet.
Låt kolasåsen kallna.
Frosting:
200 g mörk choklad hackad
200 g grädde
100 g philadelphiaost
Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter.
Mixa med en stavmixer och rör runt tills du får en slät tryffel.
Ställ tryffeln i kylen tills den kallnat.
Vispa upp den med elvispen och klicka i lite philadelphiaost i taget. Vispa till den är slät och fin.
Spritsa frostingen på dina muffins, gör en liten grop i mitten av frostingen med en varm sked. Skeda på kolasåsen och dekorera med Daim.
Många moment men värt varenda ett - för det här är en dröm!
Men, vilken trevlig blogg!
SvaraRaderaSer gottigt ut här! ;)
Sv: Tack, och välkommen tbax!;)
Oh, det låter som något man borde prova. Och vad fina ni fick till dem - ser så proffsigt ut!
SvaraRaderaMuums!! Detta är som du säger en RIKTIG chokladdröm!!
SvaraRadera