torsdag 3 november 2011

Små godingar...

Jag hjälpte till med att baka till ett brödlotteri förra veckan. På min lott stod några sorters småkakor. Här kommer två favoriter;

Skurna jordnötskakor

100 gram smör
1 dl socker
1 dl jordnötssmör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Blanda smör, socker och jordnötssmör.
Tillsätt sirapen.
Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt det sist
Rulla till två längder, platta ut dem lite och grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Stenhammarskakor
150 gram smör
knappt 4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,25 tsk hjorthornssalt
35 gram korinter
35 gram hackad mandel
Pensling och garnering:
ägg och pärlsocker
Arbeta ihop till en deg och rulla ut till 3 längder.
Lägg dem på bakplåtspapper och platta ut.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Gräddas i 200 graders värme ca 12 minuter.

Sen är det bara att sätta på kaffet och ta en mumsbit!

1 kommentar:

  1. Exakt vad jag behövde inför helgen, var ute och letade nåt lättbakat. Tror jag smakat Stenhammarskakorna nån gång och om jag minns rätt var de knaprigt goda.

    SvaraRadera