Lite dålig bild, jag vet...
För 4 portioner Vaniljsås
2 äggulor
1 msk socker
2 tsk potatismjöl
4 dl mjölk eller "gräddmjölk" om du vill ha lite finare sås
smaksätt med vaniljsocker/ flytande essence eller vaniljstång
Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull.
Sjud såsen på svag värme till den tjocknar. Koka inte!
Ställ kastrullen i kallt vatten och låt den svalna. Smaksätt med vaniljsockret.
Om jag vill lyxa till det tar jag vaniljstång och låter fröna koka med från början.
Vaniljkräm
Vaniljkräm görs på exakt på liknande sätt men ta 1 dl mindre grädde/mjölk och 1 msk potatismjöl.
/ Barbro
Vilken ljuvlig blogg ni har! Jag gör också egen vaniljsås enligt min mammas recept (som i sin tur är hennes mammas osv.). Receptet liknar ert. Det blir ju nog väldigt gott! :)
SvaraRadera