Fudgesnittar med lakritskola
150 gram rumsvarmt smör3/4 dl socker
1 dl mörkt muscavadosocker
1 dl sirap
3 dl mjöl
1/2 dl kakao
1tsk bakarbonat
2 tsk vaniljsocker
4-5 lakritskolor av typen Kick det blir 80-100 gram - grov eller finhackade (jag finhackade och det flöt ut mycket ändå)
Rör smör och socker så att det blir mjukt.
Tillsätt sirapen och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och rör om.
Till sist laktitsbitarna som rörs i för hand.
Dela i fyra längder och rullar till längder, ta mer mjöl när du rullar ut dem för de var lite kladdiga...
Lägg bara två längder på varje plåt för de flyter ut rätt mycket. Platta heller inte ut dem.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Skär medan de ännu är lite varma.
Barbro
Dessa gillade jag och så lättbakade!
SvaraRaderaÅå vad gott det lät! Måste prövas :)
SvaraRadera