Det är ett underbart gott recept på chili con carne som passar perfekt att göra många matlådor av. Går utmärkt att frysa in till andra tillfällen.
Man kan äta det rätt av utan några tillbehör, men jag tycker det passar bra med lite ris till och en bit baguette.
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 400 g nötfärs eller blandfärs
- 3 msk flytande margarin
- 2 paprikor, röd och gul
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk chilipulver och/eller färsk hackad chili som en halv habanero eller en spansk röd peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 tsk kinesisk soja
- 2 burkar skalade hela tomater (eller krossade eller passerade)
- 2 burkar kidneybönor
- 1 burk stora vit bönor
Tillagning:
- Skala och hacka löken samt paprikan
- Stek löken i margarinet
- Lägg i och stek köttfärsen
- Tillsätt chilipulver (eller hackad färsk chili), paprikapulver, svartpeppar, salt och eventuellt soja
- Tillsätt tomater, rör om och koka i 10 minuter. Rör då och då.
- Tillsätt bönorna och paprikan, rör och koka upp. Låt koka i ca 2-3 minuter
- Smaka eventuellt av med kryddor ifall det smakar för lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar