Lagom till födelsedagen provbakades en ny kladdis. Och det blev en hit må jag säga... ! Så där härligt kladdig i mitten och lagom chokladsmak. I originalreceptet ska det vara 70 % choklad men det gillar imnte jag så jag tog mörk blockchoklad i stället.
200 gram smör
200 gram blockchoklad
Smält smöret, ta av kastrullen och tillsätt hackad blockchoklad som får smälta med.
4 ägg
4 dl socker
Vispa ihop ägg och socker för hand.
Ha i det smälta chokladsmöret.
Blanda och tillsätt sedan:
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker 2 krm salt
0,5 tsk bakpulver
Klä en form med löstagbar botten med bakplåtspapper på bottnen. Smöra sidorna. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 30 minuter.
Jag serverade den med lättvispad grädde och hallon/jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar