lördag 3 november 2018

Svart trumpetsvamp

I år har jag haft lyckan att hitta den här delikatessen vid två tillfällen och det tillhör inte till vanligheterna där jag bor. Den svarta goda trumpetsvampen!


Ingredienser:

4 portioner tagliatelle
1 liter färsk trumpetsvamp
1 schalottenlök  (jag tog två)
1 klyfta vitlök
1 dl vitt vin
1 dl grädde
4 msk hackad persilja
100 gram parmesan
salt och svartpeppar
några matskedar smör

1. Koka upp pastavatten och koka pastan.
2. Dela svamparna grovt.
3. Skala och hacka lökarna fint.
4.Hatta upp en panna och tillsätt smör, lök, vitlök och svampen. Fräs några minuter under omrörning.
5. Tillsätt vin och grädde och låt koka upp.
6. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
7. Riv parmesanosten och servera som tillbehör eller blanda i lite.

Så makalöst gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar