Den här rätten finns på många sidor med olika små varianter och den är verkligen så god. Jag föredrar den faktiskt före den vanliga carbonaran.
Spagetti lagom för 3 personer
250 gram halloumi
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
2,5 dl grädde + 1,5 dl av pastavattnet
3 äggulor
1-2 dl parmesanost
salt & svartpeppar
ev persilja på toppen
Gör så här:
Koka spagettin och kom ihåg att spara pastavatten.
Skär halloumin i tärningar och stek i en torr och ganska varm stekpanna. Lägg åt sidan.
Hacka lökenoch vitlök, bryn den.
Tillsätt halloumin och låt den fräsa med någon minut.
Blanda ihop grädde, pastavatten, riven parmesan och äggulorna. Salta och peppra.
Tillsätt blandningen i stekpannan och låt det puttra ihop så att det tjocknar till.
Tillsätt till sist spagettin och blanda.
Lite parmesan och persilja på toppen! Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar