Varför den här rätten kallas för indonesisk kan man undra men det är ett äldre recept. Hur som helst är det en jättegod maträtt a`la sjuttiotal. Serveras med ris, matvete eller vad som önskas. Det ser kanske lite färglöst ut på tallriken men det ska man inte låta sig luras av.
För 4 personer
1 stor grillad kyckling eller 4 kycklingfileèr (jag tar fileèr)
1 paprika
2 bananer
1 lök
4 dl grädde
1vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
salt, peppar
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar eller strimlor och bryn dessa. Tar du färdiggrillad är det ju bara att dela. Lägg kycklingbitarna i en smord form. Bryn löken och lägg ovanpå kycklingen. Lägg strimlad paprika och skivade bananer på.
Vispa grädden till löst skum. Rör i pressad vitlök, sambal, chutney, curry, salt och peppar. Bred det över allt och in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter tills det fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar