Den här maträtten var det barnbarnet Alma som introducerade. Ett enkelt och väldigt gott recept från Zeinaskitchen. Det är en smakfull och krämig tomatsås tillsammans med en god pasta.
6 portioner
400 g valfri pasta
5 dl creme fraiche valfri fetthalt
150 g pesto rosso (en röd pesto av soltorkade tomater)
200 g körbärstomater
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk cayennepeppar alt paprikapulver för en lite mildare sås
Till servering: parmesan och ev basilika eller persilja
Hacka lök i små tärningar, finhacka vitlöken, hacka tomaterna i små klyftor.
Hetta upp olivolja och stek lök tills den mjuknar. Vänd ner vitlök, peppar, oregano, salt och tomaterna. Stek under omrörning i ca 8 minuter tills tomaterna mjuknat.
Vänd ner creme fraiche och låt såsen puttra 15 minuter, vänd ner peston i slutet.
Spara lite av pastavattnet och späd såsen ifall den känns för tjock.
Blanda ihop pasta och sås, dekorera med basilika eller persilja om så önskas.
Så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar