Roys kanelbullar
Vetedeg:
9 dl mjöl
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1,5 msk kardemumma
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
Blanda hälften av mjölet med jäst och mjölk, låt det gå ihop till en deg ( jag använde kitchen aid).
Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter.
Gör kanelfyllningen:
Blanda ihop:
100 gram mandelmassa
0,5 dl socker
2 msk kanel
150 gram rumsvarmt smör
Roy hade också i smörstekta äppeltärningar i men det hoppade jag över.
Kavla ut degen tunt och bred på kanelfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar.
Låt dem jäsa i 1,5-2 tim. För mig tog det drygt två timmar...
Pensla med ägg och strö på mandelspån och pärlsocker.
Grädda 220 grader 7-9 minuter
Det var en ny variant på kanelbullar ,med tillagningssättet som jag inte läst tidigare. Men kanelbullar är gott, blev inga för mig igår dock.
SvaraRadera