måndag 29 oktober 2012

Vit kladdkaka


Har länge tänkt att testa vit kladdkaka från boken Söta saker, så när baksuget infann sig passade jag på. Istället för att göra en stor gjorde jag 10 små portionskladdkakor.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
100 gram vit choklad
2½ dl vetemjöl

Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Smält smöret, bryt ner chokladen i småbitar och rör tills allt är smält och blandat. Häll detta i äggsmeten och tillsätt mjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan i 200 graders värme i cirka en kvart. Pudra över florsocker med en tesil och servera gärna med färska bär.

Jag som inte är jätteförtjust i vit choklad tyckte faktiskt att den här var riktigt god, den var inte alls så sliskig som vit choklad annars kan vara.

~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar