söndag 4 november 2012

Lövbiffgryta

En passande hösträtt, i originalreceptet ska det vara champinjoner i men eftersom vi hade flera påsar med kantareller i frysen efter höstens svampplock blev det kantareller istället! Väldigt gott tyckte både jag och sambon.

För 4 portioner
500 gram lövbiff
1 stor rödlök
1 msk flytande margarin
400 gram kantareller
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
12 kryddpepparkorn
2 dl creme fraiche
soja
ris

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla lök och fräs den mjuk i hälften av margarinet. Ta upp löken, strimla lövbiffen och bryn den tillsammans med svampen i resten av margarinet. Lägg i löken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna och kryddpepparen. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Rör ner soja efter smak och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar, och servera tillsammans med riset.


2 kommentarer: