En passande hösträtt, i originalreceptet ska det vara champinjoner i men eftersom vi hade flera påsar med kantareller i frysen efter höstens svampplock blev det kantareller istället! Väldigt gott tyckte både jag och sambon.
För 4 portioner
500 gram lövbiff
1 stor rödlök
1 msk flytande margarin
400 gram kantareller
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
12 kryddpepparkorn
2 dl creme fraiche
soja
ris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla lök och fräs den mjuk i hälften av margarinet. Ta upp löken, strimla lövbiffen och bryn den tillsammans med svampen i resten av margarinet. Lägg i löken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna och kryddpepparen. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Rör ner soja efter smak och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar, och servera tillsammans med riset.
En sån enkel och god gryta med svamp och lövbiff!!!
SvaraRaderaMm ser gott ut!
SvaraRadera