Här hemma flödar de nya recepten, två nya kokböcker har inhandlats och veckans meny är enbart recept från dessa böcker. Ikväll gjorde vi en variant på en fläskfilérätt, egentligen skulle det ha varit kokos i marinaden till köttet men min sambo var väldigt skeptisk till detta så vi skippade det helt enkelt. Det var riktigt gott, men om man vågar prova tror jag att kokos kan höja rätten ytterligare. Hur som helst så var vi riktigt nöjd, vi kommer definitivt göra detta igen!
För 4 portioner
4 portioner jasminris enligt förpackningen
1 hel fläskfilé i tunna skivor
sweet chilisås
Marinad
1 finhackad lök
1 liten klyfta hackad vitlök
3 msk ketjap manis (en typ av soja, fick vi lära oss)
2 msk pressad citron
1-3 tsk sambal oelek
4 msk riven kokos
2 tsk olja
Sallad
4 plommontomater
1 rödlök
balsamvinäger
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skiva fläskfilén i tunna skivor och marinera i kylen i 1 timme.
Koka riset enligt förpackningen. Skiva tomat och rödlök och blanda tillsammans, smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger. Grilla fläskfilén 3 minuter på varje sida. Servera allt tillsammans, supergott!
För att förbereda lite gjorde vi iordning marinaden dagen före vi skulle laga maten, och lät köttet marinera i kylen över natten.
~Karin
Sweet chili får mig att gå igång på riktigt! Så förbaskat gott! :)
SvaraRadera