För 8 portioner
1 kg fläskkarré, benfri med mycket insprängt fett
3 tsk salt, mer vid servering
3 tsk rökt paprikapulver
nymald svartpeppar
2 st gula lökar
1 hel vitlök | ||||||||||||
5 dl rökig barbecuesås | ||||||||||||
Börja med att sätta ugnen på 100 grader. |
Gnid in köttet med salt, rökt paprikapulver och massor med nymald peppar. Lägg det i en gjutjärnsgryta som tål ugnsvärme. |
Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor. Lägg det runt köttet och häll på barbecuesåsen. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 5–6 timmar eller mer. Prova om köttet är färdigt genom att dra isär det med två gafflar. Är det färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär. Om inte låter du det gå en eller två timmar till i ugnen.
Så här såg det ut efter 5 timmar i ugnen |
Köttet serverades med sallad och gräddfil i pitabröd.
Kan verkligen rekommendera detta, efter alla timmar i ugnen var köttet väldigt gott! Även grabbarna på herrmiddagen uppskattade det här och sambon var väldigt nöjd med receptet.
~Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar