Först ska man mäta alla ingredienser.
Och sen ska det röras.
För 1 plåt / 24 bitar
350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet ( justera efter smak, har man i all kakao blir det en mäktig kaka)
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl färska eller frysta hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sedan ner vetemjölet i smeten.
Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka. stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Så här fin blev kakan!
~Karin och Sofie
Och nu har vi fått smaka dem, jättegoda!
SvaraRadera