söndag 30 december 2012

Enkelt och gott med rester av julskinkan

Jag spenderar helgen ute hos mamma och pappa, och förutom att göra något gott av grötresterna har vi även använt oss av resterna av julskinkan! Ofta blir det ganska mycket över, när man har tröttnat på att äta skinkmackor av olika slag. Idag gjorde vi en lätt lunch, bakad potatis med skinkröra.

En god och lätt bas (kanske inte den nyttigaste men vad gör väl det...) att göra till nästan vilket tillbehör som helst, istället för skinka kan man välja räkor eller vad man vill.

10 cm purjolök, finhackad
1½ dl hårt vispad grädde
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
Skinka skuren i små kuber efter tycke och smak
fryst dill efter smak om man vill
salt och peppar




En god och  lättlagad lunch, och ett väldigt bra sätt att få ta tillvara på eventuella skinkrester istället för att kasta dem.

~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar