onsdag 5 december 2012

Engelsk fruktkaka

Antingen älskar man dem eller så avskyr man dem, dessa fruktkakor som dyker upp vid den här tiden på året. Jag älskar dem! Den här fruktkakan serverades vi när vi beställde Afternoon tea på Kensington palace förra året.
200 gram smör
3 dl farinsocker (jag tog hälften farin och hälften vanligt socker)
4 ägg
250 gram blandad frukt, suckat, apelsinskal, kakfyllning....
0,5 dl skållad och hackad mandel
1 dl korinter
1 krm nejlikor
2 krm ingefära
ev 1 krm muskot
1 msk kanel
rivet skal av en citron
3,5 dl vetemjöl

Rör smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje.
Blanda frukten, kryddorna och mandeln och rör ner.
Tillsätt mjölet.

Smöra och bröa en form på 1,5 liter.
Häll i smeten och grädda i 150 grader ca 1,5 timme.
Lägg gärna folie över kakan den första halvtimmen.
När den svalnat , sno in den i plastfolie och låt vila 2 dygn innan du skär i den.





/ Barbro

2 kommentarer:

  1. Ja, det är nog som du säger att man antingen älskar eller hatar fruktkaka. Min mamma brukar baka det till julen, och hon blir alltid lite småsur när jag erkänner att jag inte är så jätteförtjust...fniss. Men den är vacker i alla fall :).

    Kramar/Emma

    SvaraRadera
  2. Jag älskar Engelsk fruktkaka och brukade baka den varje jul, så jag får se om jag hinner i år. Ha detgoptt!

    SvaraRadera