Fick det här receptet på en god päronmarmelad från svägerskan i San Francisco. Passade på att koka den när våra egna päron mognade, vi har en sort som heter Göteborgs diamant. Kan verkligen rekommendera den för den är nåt över det vanliga.
1 kg päron
2 citroner
2 kanelstänger
8 dl syltsocker
10 grovhackade valnötter
Skala och kärna ur päronen och skär dem i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med rivet skal och saften av båda citronerna.
Lägg i kanelstängerna och koka i 20 minuter.
Tillsätt sockret och rör tills det smält.
Koka upp igen och koka kraftigt i 10 minuter.
Rör ner valnötterna när 5 min av koktiden återstår.
Gör marmeladprovet. Skumma om det behövs.
Låt marmeladen vila 15 minuter och rör då och då.
Häll upp på burkar.
/ Barbro
Wow det lät gott =)
SvaraRadera