Inne hos Remsan hittade jag den här fisk och skaldjurssopppan som jag bara måste laga. Och den motsvarade förväntningarna mycket bra. Riktigt het så gillar man inte hetta ska man dra ner på chilin.
4-6 pers.
3 morötter skurna i slantar
1 finhackad gul lök
2 chilipeppar finhackade
1 fänkål skuren i småbitar
2 klyftor vitlök finhackad
1 påse saffran ( jag tog 2påsar)
Fräs alltsammans i lite olivolja och en klick smör en stund.
Tillsätt sedan:
1 dl vitt vin
5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
2 msk tomatpuré
smaka avmed salt
Låt soppan sjuda 15-20 miuter. Stäng av värmen och tillsätt:
400 g lax skuren i små tärningar
400 g skalade räkor
100 g musslor ( jag dubblade)
Klipp ner en knippa dill.
Servera en god aioli och en bit bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar