Super supergod! Nu har jag gjort pajen vid fem olika tillfällen och alla frågar om receptet så här kommer det:
Mördeg:
250 gram vetemjöl
125 gram smör
40 gram florsocker
5 gram salt
1 ägg
Smula ihop smör och mjöl först och tillsätt övriga ingredienser. Jobba inte för mycket med degen för då blir den seg.
Tryck ut den i en pajform och låt den vila i kylen 30 minuter.
Nagga och grädda skalet. Jag gör som Julien, lägger i folie och fyller med ärtor annars kan bottnen resa sig något. Grädda 15 minuter i 175 grader först och ta sen bort ärtor och folie och grädda 10 minuter till.
Låt skalet kallna helt.
Citronfyllning:
1 burk sötade kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1,5 dl pressad citronsaft
Blanda samman den kondenserade mjölken och grädden( ovispad) och tillsätt sist citronsaften.
Häll i pajskalet och täck med plastfolie. Vila och stelna i kylen över natten.
Garnera med vispad grädde, bär av alla de slag eller vad du vill. Hallon är gott!
Låter gott, gillar citronsmak. trevlig helg!
SvaraRadera