torsdag 15 maj 2014
Vegetarisk paj med kall pepparrotssås
Pajdeg:
75 gram smör
3 dl mjöl
1 dl kesella
Kör ihop i en matberedare och låt vila i 30 minuter i kylen.
Tryck ut degen i en form med löstagbarbotten.
Nagga degen och förgrädda i 10 minuter i ca 200 graders värme.
Fyllning:
1 zucchini
2 paprikor
1 gul lök
1 msk olivolja
3 tomater
Skär ner grönsakerna i bitar och låt dem värmas i olivoljan i en kastrull så att de mjuknar lite. Salta och peppra.
Lägg dem sedan i pajskalet.
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde/mjölk
4 msk basilkiapesto
Salt och peppar
Pepparrotssås:
Creme frache
pepparrot på tub eller färsk
gräslök och persilja
Blanda till valfri smak.
Etiketter:
god sås,
Matpajer,
Paj,
Smårätter,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar