Ingredienser mjuk pepparkaka:
2 dl strösocker
1½ msk pepparkakskryddor
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfil.
Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
Övriga tillbehör:
1 dl crème fraiche
cake pops-pinnar
"candy melts" från t ex Panduro (vit choklad går också men jag gillade inte riktigt kombinationen ihop med pepparkakan)
strössel
Smula den mjuka pepparkakan och blanda med lite crème fraiche till en lagom fast konsistens. Rulla till bollar, stick i en pinne i varje och ställ kallt i ca 1 timme.
Smält din candy melt försiktigt i vattenbad. Doppa cake popsen i chokladen. Låt dem rinna av och svalna lite innan du doppar dem i strössel. Ställ sedan i kylen och låt stelna. Låt stå svalt tills det är dags att servera dem.
Smarrigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar