En smarrig smörkola med smak av kanel blir ett nytillskott på godisbordet i år. Jag kokade min kola till runt 125-126 grader, jag använder alltid termometer då det där med kulprov är något jag har misslyckats med alltför många gånger.
För ett gäng med kolor
100 gram smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 kanelstång
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills
smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. rör om då
och då. Koktiden kan variera mellan 15-30 minuter. Ta upp kanelstången innan du häller upp kolan.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm . Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna något. Skär eller klipp den i
bitar.
~Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar