Så fantastiskt goda små praliner! De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård... Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra.
Du behöver:
200 gram marsipan/mandelmassa (jag tog mandelmassa)
75-100 gram valnötter
ca 2 msk mörk rom
200 gram mörk choklad
några droppar bittermandelolja
Gör så här:
Rosta valnötterna försiktigt i en torr stekpanna.
Lägg dem i en liten skål och häll på rom. Låt dra ett par timmar.
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja.
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem med choklad.
Jag tempererade chokladen men det måste man ju förstås inte göra...
Det svåraste är att inte äta upp dem direkt....
Underbart goda! Tänk den som hade ett valnötsträd i trädgården.
SvaraRadera