Ett salladsrecept inkasserat av en kollega. Rödkål i kombination med wasabi blev så gott. Receptet är hämtat ur boken "Sallader året om.
1/2 rödkål
1 granatäpple
2 äpplen
1 stort knippe koriander (jag tog romansallad)
1 dl saltade cashewnötter
Wasabivinägrett
1 msk wasabipasta
1/2 dl äppelcidervinäger (jag tog vitvinsvinäger)
1 tsk flytande honung ( jag tog 1 msk)
1 dl kallpressad olivolja
havssalt och svartpeppar
Vinägrett: Rör samman wasabi, vinäger, honung, salt och peppar.
Vispa ner olivoljan, starta med en tunn stråle och fortsätt vispa tills det tjocknat.
Smaka av med salt och peppar. Gör den stark för kålen suger åt sig mycket av smaken.
Strimla rödkålen mycket tunt. Banka ur kärnorna ur granatäpplet. Kärna ur äpplena och skär i fina klyftor. Hacka koriandern. Blanda ihop nötter och allt tillsammans med vinägretten.
Efter ett dygn i kylen har hettan reducerats mycket...
Barbro
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar