torsdag 9 februari 2012

Kyckling med oregano-och chilirub

Senaste receptet från Allt om mat! Väldigt god kyckling, dock är receptet gjort för en buffé om 50 portioner så jag förminskade det "lite". Jag lägger ut receptet i originalversion så får ni om ni vill göra det ta de måtten som passar bäst.

till 50 personer

50 kycklingfiléer
2 dl rapsolja till stekning

Oregano och chilirub
1 dl salt
1 dl chilipulver
1 dl torkad oregano
3 msk malda kryddnejlikor
2 msk farinsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa kycklingen.
Blanda ingredienserna till rubben och gnid in kycklingfiléerna. Bryn dem i omgångar i olja i ca 3 minuter på varje sida. Lägg kycklingfiléerna på plåtar, och tillaga i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen ska ha 68 grader i innertemperatur när den är färdig. Låt kallna.
Skär kycklingen i bitar och ställ den på serveringsfat. Garnera med färsk oregano och rivet citronskal.

Vi gjorde tzatsiki till och sallad på sockerärtor, riven morot och skivad tomat.

Supergott!
~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar