måndag 13 februari 2012

Mjuk kaka med apelsin till Alla Hjärtans Dag!

Bjuder på en kaka att baka i långpanna så här till Alla Hjärtans Dag.
Du kan ju stansa ut hjärtan om du hellre vill det...

 Saftig god mjuk kaka med smak av apelsin

150 gram smör smälts och får svalna.
2 ägg och 2 dl socker vispas pösigt.
4,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker blandas och tillsätts.
Pressa apelsiner så att du får 1,5 dl saft.
Ha i smöret och den pressade apelsinsaften.
Häll smeten i en mindre långpanna ca 20 * 30 cm.

Grädda i 175 grader  i 15-20 minuter.

När den svalnat glaseras den. Blanda 4 dl florsocker och pressad apelsinsaft.
Smält choklad och ringla över.


/ Barbro

2 kommentarer:

  1. Jag bytte ut sockret mot muscovadosocker och rev i lite av apelsinskalet och den blev väldigt god=)

    SvaraRadera
  2. Jag Älskar denna kaka =) Tusen tack för receptet!!

    SvaraRadera