söndag 4 mars 2012

Palsternackssoppa med curryfräs

Utmaningen går vidare... Jag har provat currypanerad sej med räkröra, ugnspannkaka, falukorvsbiffar i tomatsås och en del andra recept. Men man kan ju inte blogga om alla, då tröttnar ni väl på alla Allt om mat-recept. Här kommer en riktigt god soppa som jag absolut kommer att göra igen.

Till 4 personer:
500 g palsternacka
1 gul lök
1 msk rapsolja
7,5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 krm nymald vitpeppar
Curryfräs:
1 stort äpple
1 burk kikärtor (410 g)
2 tsk curry
1 krm salt
1 msk rapsolja
Garnering:
Persilja

1. Skala och tärna palsternackan. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10-12 min.
2. Curryfräs: Kärna ur och tärna äpplet. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Fräs äpple och kikärtor tillsammans med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värma.
3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Tillsätt grädde och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset.


Curryfräset var verkligen pricken över i:et, supergott blev det. Prova!

/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar