tisdag 27 mars 2012

Limemarinerade räkor på chilichips

Här har det varit dåligt med uppdatering på sista tiden och det beror på att alla tre Matlagarna varit sjuka. Influensan härjar som mest... Passar på att bjuda på ett gott drinktillbehör som Anna från förra receptet är upphov till. När jag först smakade på de marinerade räkorna tyckte jag inte det var nåt speciellt. MEN i kombination med chipset och creme fraiche blev det supergott. Så enkelt och så gott. Det här måste ni testa!

Limemarinerade räkor

0,5-0,75 dl olivolja
1 lime, både rivet skal och saft
1 tsk sambal oelek
chilipeppar
cayennepeppar
flingsalt
En hoper räkor ta den sort du gillar
crème fraiche
chilinachos

 Blanda ihop olivolja, rivet skal och saft från lime och sambal. Krydda med cayenne- och chilipeppar.
Lägg i räkorna och låt marinera i minst 1 timme.
Häll bort marinaden. Salta med flingsalt på räkorna.
Lägg ut chilinachos på ett fat.
Lägg en klick crème fraiche på varje nachos. Lägg några räkor överst.

Lovar du kan inte sluta äta dem....

1 kommentar: