fredag 18 maj 2012

Nässelbullar med sesamfrön

Passade på att gå ut och plocka lite späda nässlor häromdagen och provade att baka dessa bullar som jag hittade i en veckotidning. De var goda men inte fantastiska...


För 8 st bullar

10 dl nässlor (50 gram)
1 msk rapsolja
25 g jäst
3 dl vatten
1½ tsk salt
½ dl sesamfrön
6-7 vetemjöl special
 Garnering
Sesamfrön

1. Koka nässlorna 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och krama noga ut överflödig vätska.
2. Mixa nässlorna med oljan till en slät massa.
3. Lös upp jästen i en bunke med vatten.
4. Rör i salt, sesamfrön, nässelmassa och mjöl. Plasta in och låt bunken jäsa i 2 timmar.
5. Strö mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dra ut den till en längd och dela i 8 bitar. Forma bitarna till bullar och lätt dem på en bakpappersklädd plåt.
6. Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa i 30-40 minuter.
7. Gör ett litet diagonalt snitt i bullarna med en vass kniv. Strö sesamfrön i snittet.
8. Sätt in plåten, spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt. Grädda i 6-7 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

~Barbro

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera