onsdag 12 september 2012

Hallongrottor med halloncurd

För några veckor sedan gjorde jag halloncurd och har sedan dess funderat över vad jag ska baka med denna. Jag funderade på tårta och någon form av cupcakes med curd-fyllning men sen tänkte jag om, att oftast så är de godaste kakorna väldigt enkla... Hos Söta saker hittade jag ett recept på hallongrottor, och istället för sylt fylldes de med halloncurd. Otroligt gott blev det!




  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • ca 1 dl halloncurd
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner smöret. Forma till bollar och lägg i kakformar. Tryck hål i mitten och fyll med rasperry curd. Grädda i 200° i 10-12 minuter.

Mums! ~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar