söndag 9 september 2012

Fläskkotlett med bbq-sås och rostad potatis

Oftast när vi gör fläskkotlett serveras den med lökskysås, min sambo har en kärlek till lök som är obeskrivbar. Den här gången blev det istället en hemgjord barbequesås till, och den var riktigt god!

Ingredienser för 4 portioner

900 g fast potatis
olivolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära (jag tog faktiskt torkad...)
1 msk olja
2 msk tomatpuré
3 msk strösocker
500 g krossade tomater
3 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
salt och peppar av smaka av med
4 fläskkotletter med ben
smör
salladsmix
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
  4. Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter.
  5. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida.
  7. Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad.
 ~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar