Ingredienser för 4 portioner
900 g fast potatis
olivolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära (jag tog faktiskt torkad...)
1 msk olja
2 msk tomatpuré
3 msk strösocker
500 g krossade tomater
3 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
salt och peppar av smaka av med
4 fläskkotletter med ben
smör
salladsmix
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
- Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter.
- Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida.
- Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar