måndag 7 januari 2013

Saftiga och tunga kokosrutor

Söta saker har dragit igång sina månadsutmaningar igen och den här gången är det med temat "mjuka kakor". De här är en kaka att baka i långpanna och såna gillar jag. Fick receptet av svärmor för en massa år sen. När kakan har svalnat sjunker en del av fyllningen ner och lägger sig som ett gott klet under kokosen. Ett favoritrecept!

  Saftiga och tunga kokosrutor

Smörj en långpanna.
200 gram smör smältes och får svalna.
 2 stora ägg och 4,5 dl socker vispas pösigt.

6-7 dl mjöl och 3 tsk bakpulver blandas. Börja med 6 dl....
3 dl mjölk
Blanda ner smör, mjölet och mjölken försiktigt.

Grädda i 175 grader i 20 minuter.

Under tiden kokas ihop i 5 minuter:

1 dl smält smör
1,5 dl vispgrädde
4,5 dl ljus sirap
3 hg kokos (1,5påse)
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Bred kokossmeten över kakan och grädda 10 minuter till.

/ Barbro

3 kommentarer:

  1. Ska ta mig en närmare titt på detta.

    SvaraRadera
  2. Åhh, de där känner jag igen! Vi kallade dem "kokos-klet-kakor" när vi gjorde sånna hos mormor när jag var liten. De smakar kokos och är lite kletiga så det är ett väldigt beskrivande namn.

    SvaraRadera
  3. Gud sa smarriga dessa ser ut att vara, skriver upp receptet for det ska helt klart testas:)
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera