Saftiga och tunga kokosrutor
200 gram smör smältes och får svalna.
2 stora ägg och 4,5 dl socker vispas pösigt.
6-7 dl mjöl och 3 tsk bakpulver blandas. Börja med 6 dl....
3 dl mjölk
Blanda ner smör, mjölet och mjölken försiktigt.
Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Under tiden kokas ihop i 5 minuter:
1 dl smält smör
1,5 dl vispgrädde
4,5 dl ljus sirap
3 hg kokos (1,5påse)
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Bred kokossmeten över kakan och grädda 10 minuter till.
/ Barbro
Ska ta mig en närmare titt på detta.
SvaraRaderaÅhh, de där känner jag igen! Vi kallade dem "kokos-klet-kakor" när vi gjorde sånna hos mormor när jag var liten. De smakar kokos och är lite kletiga så det är ett väldigt beskrivande namn.
SvaraRaderaGud sa smarriga dessa ser ut att vara, skriver upp receptet for det ska helt klart testas:)
SvaraRaderaKramar,
Nena