Apelsinrullar
Mördeg:
150 gram smör
225 gram vetemjöl
70 gram socker
1 tsk bakpulver
1 äggula
Baka ihop degen snabbt och låt den vila i kylskåpet.
Mandelfyllning:
2 dl florsocker
100 gram skållad och mald mandel
1 äggvita
syltat apelsinskal lite på känn... jag tog ca 75-100m gram
röd karamellfärg
Jag gjorde ju eget syltat apelsinskal eftersom det är så otroligt mycket saftigare och smakar så mycket mer. Vill du göra det så hittar du receptet här:
Rör ihop allt till fyllningen.
Dela degen i tre bitar och kavla ut till platta längder. Fördela mandelfyllningen på degplattorna. Rulla ihop och lägg skarven neråt. Rulla in dem i dubbelt smörpapper och grädda i 150 grader ca 35 minuter.
Gör en glasyr på pressad apelsinsaft och florsocker. Egentligen ska det vara hackade pistagenötter på men eftersom mamma färgade pärlsocker då fick det bli så nu med.
/ Barbro
Vad gott det låter med den mandelfyllningen i kakan!!
SvaraRaderaSånna gjorde min mormor med, men då var det rosa karamellfärg på strösslet med. Väldigt rosa kaka... :)
SvaraRaderaBlev just nyfiken på att göra dem med orange fyllning och grönt strössel, då blir det ju Irländska kakor. Måste vara perfa till St Patricks Day om en månad. :)
Oj, vad goda och fina saker det har dykt upp sedan sist jag kikade in här! Nu blir jag verkligen inspirerad till att baka :).
SvaraRaderaKram/Emma
Så gott det ser ut! Kan tänka mig att de smälter i munnen!
SvaraRadera/Emma
Har sökt receptet,apelsinrulle,och nu äntligen.Min mamma gjorde dessa
SvaraRaderagoda kakor. Tack