En seg söndag när man bara vill ligga i soffan och slöa, då är den här rätten perfekt. Den går snabbt att göra och smakar gott.
För 4 personer
400 gram skinka eller fläsk av bog - (jag är lat och köper skinksnitzel som är lätt att strimla)
200 gram svamp t ex ostronskivling eller champinjoner (jag blandar kantareller och champinjoner)
rapsolja
1,5 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
3 msk hoisinsås
2 msk sweet chilisås
1 påse babyspenat
250 gram äggnudlar
1. Skär köttet i smala strimlor och skiva svampen.
Fräs köttet i oljan, salta och peppra lite. Ta upp kötet på ett fat.
2. Stek svampen på hög värme i ett par minuter. Smula ner buljongtärningarna och låt fräsa med.
Tillsätt vatten, hoisinsås och sweet chilisåsen och låt allt puttra i 2 minuter.
3. Vänd ner köttet, spenaten och de färdigkokta äggnudlarna.
Klart att servera.
Den här rätten kommer från Allt om mat - stora kokboken och ingår i Utmaningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar