För 4 portioner
4 fläskkotletter
marinad:
2 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 msk olja
Morotssallad
300 gram morot
50 gram ruccola
200 gram cocktailtomater
90 gram salladsost
1 tsk salladskrydda
½ tsk cayennepeppar
1 msk oregano
1 msk balsamvinäger
4 portioner ris
Börja med att blanda ordning marinaden till köttet, ju längre det får ligga och dra åt sig smak desto bättre, men minst en halvtimme bör det ligga. Koka riset. Stek köttet nästan färdigt, och börja med morotssalladen när kotletterna blir färdiga i pannan.
Skär morötterna i tunna strimlor med en potatisskalare, fräs dem sedan i olja tills de nästan är mjuka.
Tillsätt balsamvinäger och kryddor. Grovhacka ruccola och dela tomaterna och tillsätt dem sedan i pannan. Skär fetaosten i små bitar och strö över morötterna tillsammans med oreganon.
Morotsstrimlorna ser fantastiska ut, en härlig färgklick i det deprimerande vintervädret. |
Jag blev mycket nöjd med rätten, förutom att jag råkade vara lite för generös med cayennepepparen men lite hetta får vara okej i det här fallet. ~Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar