Åter till Hildas dop... Den här cheesecaken hittade jag på Allt om mat:s hemsida, supergod var den!
Kladdkaksbotten:
100 g smöt |
|
3 dl strösocker
|
|
1,5 dl vetemjöl
|
|
4 msk kakao
|
|
1,5 tsk vaniljsocker
|
|
2 st ägg
|
|
Cheesecakefyllning:
5 st passionsfrukter |
|
200 g rumsvarm philadelphiaost
|
|
2 dl strösocker
|
|
2 tsk vaniljsocker
|
|
3 st äggulor
|
|
3 dl vispgrädde
|
|
2 dl mosade jordgubbar | |
Garnering:
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. 2.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det
smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. 3. Grädda
kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när
den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. 4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften. 5.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna,
en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med
passionssaft och jordgubbsmos. 6. Häll smeten över bottnen. Täck över
och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan
servering och garnera med jordgubbar. |
Jag har oxå haft spaning på den, men aldrig gjort den. Låter riktigt god!
SvaraRaderaKram