onsdag 23 januari 2013

Smarriga toscarutor

De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet. Så här är det:
Toscarutor
Toscakaka:
6 ägg
6 dl socker
7,5 dl vetenjöl
3 tsk bakpulver
150 gram smält smör
1,5 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt hälften av de torra ingredienserna och sen hälften av smöret tillsammans med mjölken. Så mjölet som är kvar och det sista av smör/mjölkblandningen.
Grädda i långpanna 175 grader och det tar ungefär 15 minuter. Känn med en sticka!

 Under tiden kakan gräddar görs en

Toscasmet:
200 gram smör
2 dl socker
5 msk mjöl
5 msk mjölk
4 dl skållad och hackad sötmandel

Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Värm massan på till allt löst sig. Ha inte för hög värme, den mår bra av att värmas långsamt.
Bred på kakan och grädda i 10 minuter till eller tills den fått lite färg.
 
/ Barbro

3 kommentarer:

  1. Tack! Nu vet jag vilken mjuk kaka jag ska baka till kalaset nästa helg :)
    Suveränt att baka till många i långpanna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till helgen blir det Toscarutor på kalaset.
      http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/01/toscakaka-i-langpanna.html

      Tack för receptet!

      Radera
  2. Ja, de är verkligen goda! Och receptet är klockrent, har aldrig misslyckats med det. Roligt att du gillade det :-)

    SvaraRadera