Inga-Lills knäckebröd eller fröknöcke
2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i:
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
Det blir en lös smet.
Dela degen i två delar och tryck ut på en plåt mellan bakplåtspapper med en kruskavel.
Strö över flingsalt, örtsalt eller någon annan krydda. Jag var lite feg och tog för lite örtsalt så de smakade inte lika mycket som hennes gjorde. Nästa gång ska jag ha på betydligt mycket mer...
Grädda i ugnen i 150 grader ca 45 min - 1 tim
Jag gräddade i 1 tim och fick sänka värmen till 125 efter 40 minuter. Min ugn kanske är lite varmare?
/ Barbro
Jag bakade också knäckebröd häromdagen:) Så himla gott till soppa och det går nästan äta som godis;)
SvaraRaderaHa en fin onsdagskväll!
Jätte gott! Kan man ha istället för chips.
SvaraRadera