Smarriga Blåbärsrutor
Jag passar på att baka med blåbär så länge de finns att plocka i skogen för det blir allra godast då. De här rutorna lägger jag ut på makens uppmaning, kan tycker mycket om dem! De blir allra saftigast om de får vila en dag men går utmärkt att äta direkt.
Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 25 * 30 i storlek.
9 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
300 gram rumsvarmt smör
3 ägg
ca 8 dl blåbär
Topping:
150 gram smält smör
4,5 dl havregryn
3 dl rörsocker
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och rör ihop.
Sist tillsätter du äggen och knådar ihop till en deg.
Tryck ut degen i långpannan.
Lägg på blåbär så att det täcker smeten, snåla inte!
Blanda ihop toppingen och fördela över blåbären.
Grädda i 200 grader 15 minuter och sänk sedan till 175 grader och grädda nästan 15 minuter till. Håll koll på kakan så att den inte blir övergräddad.
Barbro
Yummie:) Nu kryllar det av blåbär i skogen så dt här var ett superbra recept!
SvaraRaderaDen gräddas i ugnen. Ser fantastiskt ut! Ser fram emot fika.
SvaraRaderaDen gräddas i ugnen. Ser fantastiskt ut! Ser fram emot fika.
SvaraRadera