Fläsklägg:
vatten så det täcker och 2 tsk salt per liter
5-6 hela kryddpepparkorn och hel vitpeppar
1-2 lagerblad
2-3 gula lökar
1. Häll på vatten så det täcker köttet och tillsätt saltet. Låt det koka upp. Skumma väl.
2. Skär löken i klyftor och tillsätt den och alla kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, köttet ska lossa från benet. Räkna minst 2 timmar.
3. Skär i bitar eller skivor.
Rotmos:
1 kg kålrot
1 morot
ca 6 stora potatisar eller mer om man vill ha svagare smak av kålroten.
1. Skär kålroten och moroten i mindre bitar och koka halvmjuka i saltat vatten. Det tar ca en halvtimme.
2. Skala potatisen och tillsätt den i halvor. Koka klart.
3. Häll
av vattnet och stöt moset så att det blir klumpfritt. Tillsätt lite av
kokvattnet till lagom konsistens. Det behövs inte mycket. Lägg i en liten klick smör och salta och peppra.
Och sedan, servera med senap och njuuut!
//Sofie
Åååå...fläsklägg och rotmos är ju bara såååå gott!!
SvaraRaderaMåste provas snarast!! Ser jättegott ut och är mums!! Nanno
SvaraRaderaMums, men bökigt kanske.
SvaraRaderaHar läst om den falska ostkakan gjord på squash. Den ska jag göra!
hälsn kajsastina